Over

Welkom bij Café van Noord!

Dit kindvriendelijke café, met cadeauwinkel, is dé nieuwe stek van Gouda Noord.

Mijn naam is Dirk van der Heijden, vak gek en gastheer van dit pareltje. Ik ben opgegroeid in Bloemendaal en fietste vroeger naar de stad voor gezelligheid, eten en drinken. In Bloemendaal was er niks en in al die jaren is er niets veranderd. Toen ik de mogelijkheid kreeg in ‘mijn oude bieb’ horeca te gaan bedrijven, heb ik deze kans direct met beide handen aangegrepen. Ik ga iets tofs voor jullie neerzetten!

Bij het café kun je terecht voor heerlijke koffie en taart, ontbijt en lunch en zelfs een gezellige borrel. Met de gerechten op de kaart, heb ik geprobeerd vernieuwend te zijn om jullie te prikkelen. Het is niet typisch Nederlands, maar juist geïnspireerd door andere culturen en smaken. Een leuke mix. Net als de diversiteit in deze grote Goudse wijk. Wedden dat jullie ervoor terugkomen 😉

Koken doe ik het liefst met dagverse (biologische) producten. En lekker veel verse kruiden. Ondernemen doe ik het liefst met andere ondernemers uit de buurt. Zo komen de taarten uit Reeuwijk en is zelfs het kassasysteem van een lokale ondernemer. Zo zijn de lijnen kort en helpen we elkaar. Daar is een groot deel van mijn missie en visie op gebaseerd.

Ook aan de kleine gasten is natuurlijk gedacht. Als vader van 2 kids heb ik vaak íets gemist als ik met mijn gezin naar een horecagelegenheid ging.

Vanwege de maatregelen rondom Corona, kan ik je helaas nog niet verwelkomen om lekker neer te ploffen in het café. Maar zodra ik mijn startsignaal krijg, is het mogelijk om een selectie van de kaart af te halen. De heerlijke koffie kun je dus op korte termijn in een to go beker krijgen, maar ook de taart en hartige snacks. De mogelijkheid om lunchgerechten en borrelpakketten af te halen ligt in de toekomst, maar dit moet nog even vorm krijgen.

Uit ervaring weet ik dat het leuk is om iets mee te kunnen nemen naar huis, als je iets lekkers hebt geproefd of iets leuks hebt gezien. Voor jezelf, of om cadeau te geven aan vrienden of familie. Daarom heb ik een stukje winkel in het café. In de winkel vind je spulletjes die ‘anders dan anders’ zijn. De leveranciers van deze producten hebben stuk voor stuk een verhaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zeep uit Aleppo, handgemaakte schalen uit Marokko, olijfolie, honing en conserven uit Portugal. De collectie wisselt geregeld, zodat ik je kan blijven verrassen!

In de winkel wil ik ook producten uit een samenwerking met organisaties op sociaal vlak. Bijvoorbeeld jams gemaakt op zorgboerderijen, of mooie slingers gemaakt bij de dagbesteding. Suggesties zijn welkom!

De producten uit de winkel zullen op zeer professionele manier worden ingepakt, zodat aan wie je het geeft een warm hart krijgt. Ook heel geschikt voor zakenrelaties of als kerstpakketten.

Hou de website in de gaten om up to date te blijven! Ik zie je snel!