Over ons

Welkom bij Café van Noord!

Dit kindvriendelijke café is dé stek in Gouda Noord waar iedereen zich thuis voelt.

Bij Café van Noord kun je terecht voor heerlijke koffie en taart, ontbijt, lunch, een borrel, catering en cadeaus! De lunchroom is gelegen in het ontmoetingscentrum ‘Van Noord’, direct naast het winkelcentrum Bloemendaal.

Team Van Noord

De gerechten op onze kaart zijn herkenbaar, maar tegelijkertijd prikkelend vernieuwend. Niet typisch Nederlands, maar juist geïnspireerd door andere culturen en smaken. Met deze mix laten we je de diversiteit van onze grote Goudse wijk proeven. Wedden dat je ervoor terugkomt!

Meer dan een café alleen

Ondernemen doen we sociaal en het liefst samen met anderen uit de buurt. Zo is zelfs het kassasysteem van een lokale ondernemer. De lijnen zijn kort en we helpen elkaar. Daar is een groot deel van onze missie en visie op gebaseerd.

Het ontmoetingscentrum Van Noord, waar Café Van Noord het visitekaartje van is, is er voor iedereen: het winkelend publiek, kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, waarbij ‘ontmoeten, verbinden, groei & aandacht’ centraal staat. In het ontmoetingscentrum vind je, naast het café, maatschappelijke partners als:

Bibliotheek Gouda

Kwadraad – Welzijn

Centrum voor Jeugd en Gezin

Het Sociaal Team

En heel veel activiteiten voor en door de buurt.

Bezoekers van het ontmoetingscentrum komen binnen via het café. Daar bieden we iedereen een warm welkom en zijn we spreekwoordelijk drempel verlagend. Er speelt gezellig muziek en samen met de gastvrouwen en -heren staan we klaar voor een praatje.

Ook voor thuis

Uit ervaring weten we dat als je iets lekkers hebt geproefd of iets moois hebt gezien het leuk is om iets mee naar huis te nemen. Voor jezelf, of om cadeau te geven aan vrienden of familie. Daarom hebben we een stukje winkel in het café. In de winkel vind je spulletjes die ‘anders dan anders’ zijn. De leveranciers en makers van deze producten hebben stuk voor stuk een verhaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zeep uit Aleppo, handgemaakte schalen uit Marokko, olijfolie, honing en conserven uit Portugal, of dromenvangers gemaakt door een Syrische vluchteling wonend op de hotelboot in Gouda. De collectie wisselt geregeld, zodat we je blijven verrassen!

In de winkel willen we ook lokale producten uit een samenwerking met organisaties op sociaal vlak aanbieden. Bijvoorbeeld jams gemaakt op zorgboerderijen, of mooie slingers gemaakt bij de dagbesteding. Suggesties zijn altijd welkom!