Over

Welkom bij Café van Noord!

Dit kindvriendelijke café, met cadeauwinkel, is dé nieuwe stek van Gouda Noord.

Mijn naam is Dirk van der Heijden, vak gek en gastheer van dit pareltje. Ik ben opgegroeid in Bloemendaal en fietste vroeger naar de stad voor gezelligheid, eten en drinken. In Bloemendaal was er niks en in al die jaren is er niets veranderd. Toen ik de mogelijkheid kreeg in ‘mijn oude bieb’ horeca te gaan bedrijven, heb ik deze kans direct met beide handen aangegrepen. Ik ga iets tofs voor jullie neerzetten!

Bij het café kun je terecht voor heerlijke koffie en taart, ontbijt en lunch en zelfs een gezellige borrel. Met de gerechten op de kaart, heb ik geprobeerd vernieuwend te zijn om jullie te prikkelen. Het is niet typisch Nederlands, maar juist geïnspireerd door andere culturen en smaken. Een leuke mix. Net als de diversiteit in deze grote Goudse wijk. Wedden dat jullie ervoor terugkomen 😉

Ook aan de kleine gasten is natuurlijk gedacht. Als vader van 2 kids heb ik vaak íets gemist als ik met mijn gezin naar een horecagelegenheid ging.

Koken doe ik het liefst met dagverse (biologische) producten. En lekker veel verse kruiden. Ondernemen doe ik het liefst met andere ondernemers uit de buurt. Zo is zelfs het kassasysteem van een lokale ondernemer. De lijnen zijn kort en we helpen elkaar. Daar is een groot deel van mijn missie en visie op gebaseerd.

Elkaar helpen zie ik ook in een andere context. In het pand zijn, naast het café, vijf sociale partners gevestigd met ieder hun eigen kwaliteiten en specialisaties. Bezoekers van het ontmoetingscentrum, die naar een van deze sociale partners onderweg zijn, komen binnen in het café. Daar zie ik de eerste mogelijkheid om een warm welkom te bieden en de spreekwoordelijke drempel te verlagen.

Er speelt gezellig muziek en ik sta klaar voor een praatje.

Ook een samenwerking met de partners en het beschikbaar stellen van het café hiervoor, ligt binnen mijn wensen en mogelijkheden. Denk hierbij aan leuke acties met de bibliotheek, stageplaatsen bieden in samenwerking met Kwadraad en nog veel meer andere maatschappelijke uitdagingen! 

Woensdag 16 juni is het eindelijk zover en kan ik je verwelkomen om lekker neer te ploffen in het café. Ik kijk er ontzettend naar uit!

Uit ervaring weet ik dat het leuk is om iets mee te kunnen nemen naar huis, als je iets lekkers hebt geproefd of iets leuks hebt gezien. Voor jezelf, of om cadeau te geven aan vrienden of familie. Daarom heb ik een stukje winkel in het café. In de winkel vind je spulletjes die ‘anders dan anders’ zijn. De leveranciers van deze producten hebben stuk voor stuk een verhaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zeep uit Aleppo, handgemaakte schalen uit Marokko, olijfolie, honing en conserven uit Portugal. De collectie wisselt geregeld, zodat ik je kan blijven verrassen!

In de winkel wil ik ook producten uit een samenwerking met organisaties op sociaal vlak. Bijvoorbeeld jams gemaakt op zorgboerderijen, of mooie slingers gemaakt bij de dagbesteding. Suggesties zijn welkom!

De producten uit de winkel zullen op zeer professionele manier worden ingepakt, zodat aan wie je het geeft een warm hart krijgt. Ook heel geschikt voor zakenrelaties of als kerstpakketten.

Hou de website in de gaten om up to date te blijven! Ik zie je snel!